Specialisaties

ClaudicatioNet

Bij 'claudicatio intermittens' wordt door een vernauwing van de bloedvaten in het been te weinig zuurstofrijk bloed naar de spieren gevoerd. Tijdens inspanning, zoals bij wandelen, ontstaat zo een zuurstoftekort in de spieren. Hierdoor ontstaat kramp en daardoor pijn. 

Men noemt claudicatio intermittens ook wel ‘etalagebenen’ omdat mensen met een dergelijke aandoening veelvuldig stilstaan voor etalages zogenaamd om in een etalage te kijken maar eigenlijk omdat ze teveel pijn hebben in hun been/benen om verder te lopen. Een typische klacht bij etalagebenen is pijn na een stukje lopen. 

Bij FysioCapelle is Paul Holtzer gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met de aandoening Claudicatio Intermittens. Onze praktijk heeft zich daarom aangemeld voor het Claudicatio Netwerk, ClaudicatioNet genaamd. ClaudicatioNet heeft een landelijk dekkend netwerk van claudicatiotherapeuten. 

Voor patiënten met etalagebenen is lopen van nog grotere betekenis dan het al is voor gezonde mensen. Het kan soms het verschil zijn tussen 'patiënt zijn' en 'normaal functioneren'. Door veel en regelmatig te lopen wordt het herstellend vermogen geactiveerd. Het trainen van patiënten met claudicatio intermittens biedt veel voordelen. De loopafstand kan over het algemeen fors vergroot worden.

Samen met de fysiotherapeut maakt u een trainingsplan om uw beweegdoelen te behalen

 

Wij zijn aangesloten bij ClaudicatioNet.

https://claudicationet.nl/nl