Specialisaties

Echografie

Binnen onze praktijk kunnen wij echografie toepassen om uw klacht duidelijker en specifieker in beeld te krijgen. Het is dan ook een aanvulling op ons reguliere fysiotherapeutische onderzoek. Echografie is een pijnvrije, non-invasieve methode  en zeer toegankelijk. Het is met deze methode mogelijk om structuren zoals gewrichten,  pezen, ligamenten, kapsels en spieren goed in beeld te brengen.  De fysiotherapeut kan door middel van het echografische beeld deze structuren beoordelen op hun kwaliteit. Zijn deze afwijkend van normaal of passen deze afwijkingen juist bij uw leeftijd?

Een echografisch onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop neemt uw fysiotherapeut de resultaten met u door van het onderzoek en bespreekt hij of zij wat de vervolgstappen zijn in het fysiotherapeutisch proces, met als doel om zo snel mogelijk uw klachten te gaan verminderen.

Wij passen alleen echografie toe bij klachten rondom de schouder, elleboog, knie  en enkel. Voor klachten aan de wervelkolom is echografie niet ge├»ndiceerd. Voor hand-en polsklachten verwijzen wij u graag naar een  specialist.