Specialisaties

Kinderfysiotherapie

Tijdens het opgroeien maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Soms verloopt die ontwikkeling net even anders dan bij de meeste kinderen. De kinderfysiotherapeut kan dan helpen.

Kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Denk hierbij aan baby’s met een voorkeurshouding of kinderen met schrijfproblemen, maar ook kinderen die conditie moeten opbouwen na een ingreep of moeite hebben met het meekomen tijdens de gymles kunnen baat hebben bij kinderfysiotherapie.

Indien u vragen heeft over de ontwikkeling van uw kind kunt u in veel gevallen zonder een verwijzing rechtstreeks bij ons terecht. Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig. 

De kinderfysiotherapeutische behandelingen kunnen plaatsvinden op de praktijk aan de Filosofentuin (Schollevaar-Oost), aan huis of op school. Wij werken samen met een aantal scholen in Capelle aan den IJssel. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden 18 behandelingen kinderfysiotherapie zonder dat dit ten kosten gaat van het eigen risico. Met vragen over vergoeding in uw specifieke situatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.